Enkele feiten op een rijtje

Enkele feiten op een rijtje

Hier vindt u de antwoorden!

Alle vragen

Bedplassen is een gedragsprobleem

FOUT: bedplassen is een probleem waarover kinderen absoluut geen controle hebben. Het is noch een leerprobleem noch een gedragsprobleem. Boos zijn of het kind straffen heeft dan ook geen enkele zin.

Enuresis is een ernstige aandoening

FOUT: bedplassen bij kinderen ouder dan vijf komt bijzonder vaak voor (18% van alle Belgische kinderen) en er zijn tal van mogelijke redenen. Het probleem mag dus zeker niet gedramatiseerd worden.

Kinderen zijn niet verantwoordelijk voor hun bedplassen

JUIST: bedplassen is noch de fout van het kind noch die van de ouders. Ook al kan erfelijkheid een rol spelen, met de vinger wijzen is nutteloos. Het probleem moet samen worden aangepakt.

Er bestaat een wondermiddel tegen bedplassen

FOUT: jammer genoeg bestaan er geen wondermiddelen tegen enuresis. De tijd moet zijn werk doen. We raden echter aan om erover te praten met uw arts, die diverse oplossingen kan voorstellen op maat van uw kind. Zelf kunt u het kind bewust maken met behulp van de calander van DryNites®. En om in de praktijk vlotter om te gaan met hun bedplasprobleem kunnen de kinderen nachtondergoed van DryNites® dragen, zodat hun bed niet nat wordt en ongemakken en gênante situaties worden vermeden, met name buitenshuis (slapen bij vriendjes, zomerkampen enz.). Het superabsorberende, comfortabele DryNites-ondergoed garandeert uw kind een droge nacht, zonder ongemakken en in alle discretie.

Bedplassen kan vanzelf weer verdwijnen, zonder specifieke behandeling

JUIST: bedplasproblemen kunnen verminderen en zelfs volledig verdwijnen zonder dat hiervoor een specifieke behandeling nodig is. Voor elk jaar dat kinderen ouder worden neemt het aantal enuresisgevallen af met 15%.* Wees dus geduldig!


* FORSYTHE W.I., REDMOND A.: 'Enuresis and spontaneous cure rate. Study of 1129 enuretics', Arch. Dis. Child., 1974; 49: 259-63.

Wilt u ons ook uw verhaal vertellen?

Neem dan contact met ons op via het contactformulier!

Probeer Gratis DryNites

TOP