BEDPLASSEN BEGRIJPEN

Bedplassen: redenen

0
Deze inhoud heeft me geholpen
0

Om bedplasproblemen bij kinderen te begrijpen is het belangrijk de verschillende factoren te analyseren die bedplassen kunnen veroorzaken.

I Stock _000013219442Large

Bedplassen bij kinderen gebeurt steeds onvrijwillig. Het heeft niets te maken met luiheid of kwade bedoelingen. Het fenomeen heeft ook niet noodzakelijk te maken met emotionele stoornissen, leerproblemen of gedragsstoornissen. Laten we hieronder enkele oorzaken van het probleem analyseren. Deze oorzaken houden bovendien vaak verband met elkaar.

Lichamelijke factoren

De capaciteit van de blaas

Wanneer we het hebben over een 'kleine blaas', gaat het eigenlijk om het feit dat de blaas zich vroegtijdig ledigt, zonder dat het kind hier tijdens de slaap iets aan kan doen. Een overactieve blaas kan zich ook overdag voordoen: het kind moet dan vaker naar het toilet of kampt met wat urineverlies, wat zichtbaar is in het onderbroekje. Raad het kind aan om zo vaak naar het toilet te gaan als nodig en de urine niet op te houden.

Hormonentekort

Tijdens onze slaap wordt een antidiuretisch hormoon afgescheiden dat de urineproductie door de nieren vertraagt, zodat we 's nachts niet naar het toilet hoeven te gaan. Bij sommige kinderen is er te weinig van dit hormoon aanwezig, wat het bedplassen tijdens de slaap verklaart.

Een te diepe slaap

Het is niet de diepte van de slaap die problemen oplevert voor kinderen met enuresis, maar eerder het vermogen om makkelijk wakker te worden bij de behoefte om te plassen. Het is niet aan te raden om kinderen's nachts wakker te maken omdat ze hun slaap nodig hebben om hun groei en hun gevoelsmatige en psychomotorische ontwikkeling te bevorderen.

Psychologische factoren

Bepaalde gebeurtenissen die al dan niet te maken hebben met het gezin (scheiding, geboorte, verhuizing, verandering van school, problemen op school enz.), kunnen een impact hebben op het kind en zich uiten in enuresis nocturna.

Het probleem kan bovendien erfelijk zijn. Er is vastgesteld dat als een van de ouders tijdens de kindertijd kampte met enuresis, de kans 44% bedraagt dat het kind er ook last van zal hebben. Hadden beide ouders enuresis, dan stijgt dit percentage tot 77%.

TESTIMONIALS

Ik heb hetzelfde probleem gehad en ik heb er met mijn zoon over gepraat. Ik heb hem uitgelegd wat er precies gebeurd was.

_ Erica, 37 jaar

Wilt u ons ook uw verhaal vertellen?

Neem dan contact met ons op via het contactformulier!

Opmerkingen
0 Opmerkingen
Probeer Gratis DryNites

TOP