BEDPLASSEN BEGRIJPEN

De verschillende soorten bedplassen

0
Deze inhoud heeft me geholpen
3

Er zijn twee soorten bedplassen (enuresis): primaire enuresis en secundaire enuresis

I Stock _000020221592Large

 

 

Primaire enuresis

Primaire enuresis is goed voor 80% van alle gevallen, en doet zich voor bij 10 tot 15% van de kinderen ouder dan vijf. Dit percentage neemt af naarmate de kinderen ouder worden. We praten over primaire enuresis als het kind nooit meer dan zes maanden na elkaar tijdens de slaap droog gebleven is.

Secundaire enuresis

Als het kind ouder dan vijf tijdens een bepaalde periode meer dan zes maanden lang droog gebleven is en daarna weer regelmatig last krijgt van bedplassen, praten we over secundaire enuresis. De oorzaken zijn meestal psychologisch en gekoppeld aan gebeurtenissen die het leven van het kind verstoord kunnen hebben (gezinsproblemen, verhuizing, terug naar school, de komst van een broertje of zusje enz.). Zeldzamer zijn medische oorzaken, waarbij de symptomen wijzen op het begin van diabetes, een infectie van de urinewegen (cystitis) of een aandoening van de nieren. In dat geval praat u beter zo snel mogelijk met de huisarts.

 

TESTIMONIALS

Ik heb hetzelfde probleem gehad en ik heb er met mijn zoon over gepraat. Ik heb hem uitgelegd wat er precies gebeurd was.

_ Erica, 37 jaar

Wilt u ons ook uw verhaal vertellen?

Neem dan contact met ons op via het contactformulier!

Opmerkingen
0 Opmerkingen
Probeer Gratis DryNites
De oorzaken van bedplassen
 
BEDPLASSEN BEGRIJPEN

De oorzaken van bedplassen

 
TIPS VOOR ELKE DAG

Een slaapritueel

TOP