METHODES

Testimonials van ouders en kinderen

Deze inhoud heeft me geholpen
4

Testimonials van ouders en kinderen over bedplassen

I Stock _000057950928Large

 

Heel wat ouders hebben te maken met kinderen die kampen met bedplassen. Hier vindt u verschillende testimonials van ouders en hun kinderen die zich in dezelfde situatie bevinden of bevonden als u.

Getuigenis van Martine, 42 jaar: "Louise weigert op bosklassen te gaan..."

"Mijn dochter Louise weigert op bosklassen te gaan. Ze is bang dat iemand ontdekt dat ze in bed plast en dat ze uitgelachen wordt. Ik heb haar lerares erover aangesproken en die zei dat ze zich geen zorgen moest maken, omdat ze helemaal niet de enige is. Ze heeft Louise uitgelegd dat er speciale onderbroekjes bestaan voor kinderen van haar leeftijd en heeft haar zelfs voorgesteld om ze tijdens de bosklassen in haar kamer te bewaren. Zo kan Louise discreet haar DryNites® nachtbroekje aantrekken zonder dat iemand het ziet. Morgen hebben we een afspraak met onze huisarts om te zien hoe we haar kunnen helpen om het probleem definitief op te lossen..."

 

Getuigenis van Lorène, 35 jaar: "Mathis verstopte zijn spullen..."

"Mijn man en ik waren soms heel streng voor Mathis, die zijn pyjama en lakens verstopte wanneer hij in zijn bed had geplast. Soms straften we hem ook. We dachten dat hij het met opzet deed. Toen hij acht jaar oud was, hebben we erover gepraat met een arts, die ons zei hem vooral niet te straffen, dat het niet zijn fout was en dat heel veel andere kinderen - vooral jongens - met hetzelfde probleem kampen. Hij gaf Mathis ook enkele tips, zoals regelmatiger drinken overdag in plaats van vooral 's avonds en 's nachts, verantwoordelijkheid nemen door zijn vuile spullen op te ruimen in plaats van ze te verbergen en zich vooral geen zorgen te maken omdat bedplassen nooit eeuwig blijft duren. We vinden het zo erg dat we niet begrepen hoezeer het bedplasprobleem ons zoontje ongelukkig maakte. En sinds hij erover praat is Mathis helemaal veranderd. Hij is veel zelfzekerder. Wat hem vooral gerustgestelde, is dat andere kinderen hetzelfde probleem hadden en dat er een oplossing is in de vorm van nachtondergoed. Nu kan hij bij een vriendje slapen zonder dat iemand zijn probleem opmerkt..."

 

Getuigenis van Joëlle, 45 jaar: "We hadden al maanden niet meer geslapen!"

"Als ik u vertel dat ik vaak drie keer per nacht opstond om Flore naar het toilet te brengen, verklaart u me vast gek. Maar als ik haar niet wakker maakte, plaste ze in haar bed en riep ze me om haar te verschonen. Het gebeurde vaak dat ze 's nachts meerdere keren moest plassen, net als overdag trouwens. Ik maakte haar ook niet echt wakker, ik hoefde haar enkel op het toilet te zetten zodat ze kon plassen. De volgende dag herinnerde ze zich er soms niets van, maar zelf raakte ik steeds meer vermoeid en gestrest. Op een dag las ik echter toevallig een brochure in de wachtzaal van de huisarts en besefte ik dat ik het helemaal verkeerd aanpakte. Toen ik de huisarts erover aansprak, raadde hij me aan om contact op te nemen met een specialist, omdat Flore, die toen bijna zeven was, niet alleen in bed plaste, maar ook overdag urine verloor. Hij vertelde me dat het hoogstwaarschijnlijk om een niet-mature blaas ging. In afwachting van het bezoek aan de specialist volgde ik de tips uit de brochure en kocht ik Flore ook nachtondergoed van DryNites®. Ze vond ze heel aangenaam... en ik ook! Ik snapte dat we eerst haar plasprobleem overdag moesten aanpakken en dat haar bedplassen in geen geval haar slaap (en die van mij) mocht verstoren!"

 

Getuigenis van Malik, 9 jaar: "Mijn grote broer noemde me 'de plasser'"

"Ik heet Malik en ik ben negen jaar oud. Vroeger plaste ik altijd in mijn bed en dat vond ik zo erg omdat mijn bed 's morgens altijd nat was en ik me weer moest wassen. Bovendien moest mijn mama door mij alles verschonen. Mijn grote broer lachte me altijd uit en noemde me 'de plasser'. Ik ben dan naar een dokter geweest in het ziekenhuis en die zei me dat het niet erg was om in bed te plassen. Hij heeft me allerlei dingen getoond over plassen, zelfs een spel op de computer... Zo'n toffe man! De dokter heeft mijn mama gezegd dat ze me niet mag straffen, omdat kinderen niet met opzet in bed plassen. Hij heeft ook gezegd om veel te drinken op school en ook veel te plassen. En hij heeft me onderbroekjes getoond om niet nat te worden, die mijn mama gekocht heeft. Ze werken een beetje als luiers voor grote kinderen, maar dan beter omdat ze op ondergoed lijken. Mijn broer heeft niets gezien. Nu doe ik ze niet meer aan, omdat ik niet meer in bed plas."

 

Getuigenis van Claire, 36 jaar: "Mijn moeder troostte me, omdat ze hetzelfde had meegemaakt"

"Ik herinner me dat mijn moeder, toen ik klein was en in bed had geplast, me troostte omdat ze hetzelfde had meegemaakt toen zij nog een kind was. Het waren heel bijzondere momenten: ze hielp me mijn lakens en pyjama te verschonen en daarna keken we samen tv en knuffelden we. Het waren hele intieme momenten, die me echt hebben geholpen om ermee om te gaan. Vandaag heb ik een hele sterke band met mijn moeder en denk ik soms zelfs dat het misschien wel daardoor komt!"

 

Getuigenis van Sandra, 27 jaar: "Het heeft me geholpen om op te groeien"

"Als ik terugkijk, besef ik dat het me eigenlijk heeft geholpen om op te groeien: uit angst om mijn ouders wakker te maken of gewoon om hen niet lastig te vallen, heb ik geleerd om voor mezelf te zorgen.

Had ik 's nachts in bed geplast, dan stond ik 's ochtends op, verschoonde ik mijn lakens, ging ik naar de badkamer om me te wassen, en legde ik mijn pyjama op de radiator. Er zijn er maar weinig van 6 jaar oud die mij dat nadoen, niet?"

 

Getuigenis van Romain, 18 jaar: "Solidariteit tussen broers en zussen"

"Mijn grote zus ging elk jaar op kamp met de scouts. Ik wou ook supergraag gaan en op een dag was het zover en mocht ik mee. Ik was dolblij en had alles voorzien om zo discreet mogelijk te zijn met mijn nachtondergoed.

Alles liep perfect tot mijn zus iedereen vertelde dat ik in mijn bed plaste. Het hele kamp lang heeft iedereen mij uitgelachen en mijn zus nog het meest...

Ik was er kapot van. Als ik vandaag alle grote broers en zussen dus één advies mag geven: wees geen vijand, maar een vriend."

 

TOP