TIPS VOOR ELKE DAG

Hoe praat u over bedplassen met uw kind?

0
Deze inhoud heeft me geholpen
2

Praat erover met uw kind

 

I Stock _000026546482Large

Hoewel bedplassen zeer vaak voorkomt, is het een onderwerp dat het kind zelden spontaan zal aansnijden. Help uw kind om er vrijuit met u over te praten en toon dat u uw kind steunt.


Enkele tips om u te helpen erover te praten:


Praat er samen over

Kinderen kunnen bang zijn voor de reactie van de ouders als ze bedplassen. Ze zijn vaak opgelucht en gerustgesteld wanneer ze merken dat u het geen probleem vindt en bereid bent om te helpen.

Moedig uw kind aan

Bedplassen kan diepe sporen achterlaten bij kinderen en hun zelfvertrouwen aantasten. Maak hen duidelijk dat het hun schuld niet is en moedig hen geregeld aan om hun zelfvertrouwen te herstellen. Dit is de leeftijd waarop autonomie en zelfstandigheid heel belangrijk zijn: zelfvertrouwen is dan ook cruciaal.

Leg uw kind geen druk op

Denk er steeds aan dat bedplassen niet zeldzaam is en niet abnormaal. Heel wat kinderen die 's nachts droog zijn, blijven geregeld bedplassen tot de leeftijd van zes à zeven jaar, vooral jongens. Een ongelukje kan iedereen overkomen. Vergeet niet dat bedplassen jarenlang kan duren. Laat de moed dus niet te snel zakken. Om uw kind ondanks het probleem een rustige, herstellende nacht te bieden, kunt u gebruikmaken van de bescherming van DryNites®, om uw kind op een doeltreffende en discrete manier te helpen.

Praat ook buiten de familie over bedplassen

In aanwezigheid van uw arts kunt u zonder probleem het onderwerp aankaarten waar uw kind bij is. Als uw kind de nacht ergens anders doorbrengt (sportkamp, bosklas, vakantiekampje, slapen bij een vriendje enz.) is het in bepaalde gevallen raadzaam om erover te praten met een volwassene die kan helpen bij problemen: ouders, leerkrachten enz.

Opmerkingen
0 Opmerkingen
Probeer Gratis DryNites
Nachten buitenshuis
 
TIPS VOOR ELKE DAG

Nachten buitenshuis

TOP